Ad-opleiding Sociaal Werk in de Zorg nu ook in leer-werkvariant

DORDRECHT / SLIEDRECHT –  Twee dagen naar school, twee dagen werken of stagelopen bij een zorg- of welzijnsorganisaties en één dag thuisstudie. Die nieuwe opleidingsvariant van de tweejarige Associate degree Sociaal Werk in de Zorg biedt de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) vanaf september 2024 aan in Dordrecht.

De nieuwe versie van de Associate degree (Ad) is ontwikkeld voor mbo’ers en havisten die na hun opleiding willen doorleren, maar niet nog vier jaar de schoolbanken in willen. (Foto CHE)

De combinatie van leren en werken biedt ook uitkomst voor mensen met een havo- of vwo-diploma die graag willen leren in de praktijk.

Meer contact en structuur
Er was al een deeltijdvariant van de Associate degree voor zorg- en welzijnsprofessionals. “Zij komen eens in de drie weken naar de hogeschool en leren verder op de werkvloer. We merkten dat er onder jongeren ook behoefte was naar zo’n praktijkgerichte opleiding, maar wel met meer contactmomenten en structuur. Bovendien is het ook prettig om met leeftijdsgenoten te studeren”, zegt Ton van Bergeijk, projectleider Ad Sociaal Werk in de Zorg bij de CHE.

Over de opleiding
In de Associate degree Sociaal Werk in de Zorg leren studenten hoe ze samen met cliënten kunnen werken aan het verbeteren van de kwaliteit van leven. Daarbij is er veel aandacht voor multidisciplinaire samenwerking met andere zorg- en welzijnsprofessionals en het betrekken van vrijwilligers en mantelzorgers die om de cliënt heen staan.

Doorstuderen of werken
Een Associate degree is een opleiding die qua niveau tussen een mbo-opleiding en een hbo-bachelor in zit. De opleiding duurt twee jaar en studenten komen in aanmerking voor studiefinanciering en een ov-kaart. Na het afronden van de Associate degree kunnen studenten eventueel doorstromen naar de hbo-opleiding Social Work, maar je kunt ook aan het werk in bijvoorbeeld de gehandicaptenzorg, de geestelijke gezondheidszorg, de jeugdzorg of bij een welzijnsorganisatie.

Dordrecht Academy en Open Dagen
De nieuwe Associate degree wordt aangeboden in Dordrecht, waar de CHE samen met andere hogescholen de Dordrecht Academy vormt. De CHE verzorgt op deze locatie ook nog verschillende post-hbo-opleidingen. Wil je meer weten over de nieuwe leer- en werkvariant van de Associate degree Sociaal Werk in de Zorg? Ga dan naar één van de Open Dagen in Dordrecht. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld