Japans restaurant Oishi Fusion

Activiteiten SOJS voor jeugd in voorjaarsvakantie

SLIEDRECHT – Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS) organiseert verschillende activiteiten voor de jeugd in de voorjaarsvakantie. Sliedrecht24 berichtte eerder over activiteiten, maar hieronder alles nog even op een rij.

De jeugd hoeft zich in de vakantie niet te vervelen. Kinderen kunnen kiezen uit meerdere bezigheden, zoals de spelmiddag op maandag. (Foto SOJS)

Maandag
Vanwege het succes van ‘Binnenste Buiten’ organiseert SOJS maandag 22 februari 2016 voor kinderen van 8 t/m 12 jaar een spelmiddag in sporthal De Stoep. Onder professionele begeleiding van meesters Tom en Kees worden verschillende spelactiviteiten aangeboden, waaronder een clinic karate. Zorg wel voor gymspullen en schone zaalschoenen (zonder zwarte zool). Betaling mag bij het begin van de speldag.

Dinsdag
Dinsdag 23 februari 2016 organiseert SOJS in samenwerking met Optisport twee zaalvoetbaltoernooien in sporthal De Lockhorst. Het toernooi voor jongeren van 10 t/m 14 is van 10.00 tot 13.00 uur en voor jongeren van 15 jaar en ouder van 13.00 tot uiterlijk 17.00 uur. Deelnemers moeten zelf een team samenstellen van 5 of meer personen. De kosten per deelnemer zijn € 3,50. Na het toernooi kun je gratis zwemmen. Meld je aan als team tot uiterlijk 19 februari 2016 via de e-mail of de inschrijfflyer.

Woensdag
Op woensdag 24 februari 2016 is er de introductie les van de theaterworkshop ‘Theatraal’.
In deze theaterworkshop leren kinderen de basisbeginselen van toneelspelen. We gaan werken met het thema ‘taal’ en werken toe naar een eindpresentatie vanuit een bekend kinderboek.

Heb je zin om de show te stelen? Doe dan mee met de theaterworkshop. Samen met de ervaren docente Natalja Verhoef, geholpen door Ilona ter Horst, ga je aan de slag, vanuit (geschreven) taal. Inspiratie komt uit het boek ‘Spiegeltje rondreis’ (4 t/m 7 jaar) of ‘Matilda’ (8 +) . Er worden spelletjes gedaan en theateroefeningen. Teksten moet je uit je hoofd leren. Je gaat met elkaar aan de slag om een mini theatervoorstelling te maken. Interesse? Meld je dan aan via de mail voor de gratis introductie tijdens de voorjaarsvakantie.
Tijden:
13.30-14.30 uur 4 t/m 7 jaar
14.30-15.30 uur 8 t/m 12 jaar
Na de introductie volgen 6 lessen gegeven op de woensdagmiddagen.

Ook organiseert SOJS woensdag 24 februari 2016 in samenwerking met het Dordtse Biesboschcentrum een natuur wandeltocht. De 2 uur durende tocht is onder begeleiding van een ervaren gids. De gids maakt de wandelaars wegwijs in de Dordtse Biesbosch. Speciale aandacht is er voor de vele trekvogels die zijn teruggekeerd van hun overwinteringsgebieden in Zuid-Europa en Afrika. Wie weet spot je nog één van de arenden die in de Biesbosch broeden.

De wandeling is voor de jeugd van 10 t/m 18 jaar. Deelname is gratis. Er kunnen in totaal nog 14 jongeren mee, dus geef je snel op via de mail, aldus SOJS. De wandelaars moeten zich om 12.30 uur verzamelen in jongerencentrum Elektra.

Donderdag
Op donderdag 25 februari 2016 kan de jeugd lasergamen en karten in de Merwehal. Verzamelen om 13.30 uur voor jongerencentrum Elektra. Onder begeleiding van de jongerenwerkers fietsen de deelnemers naar de Merwehal (voor de veiligheid niet via de dijk). De eigen bijdrage voor het lasergamen bedraagt € 3,50 en voor het karten € 5,00. De vereiste minimale leeftijd voor het lasergamen is 8 jaar. Voor het karten maakt SOJS twee groepen: de eerste groep vanaf 8 jaar (min. lengte 1,35 m) en een tweede groep vanaf 12 jaar (min. lengte 1,50 m).

Meld je aan via de e-mail, telefoon of kom langs bij Jongerencentrum Elektra aan de Stationsweg 4, 1ste etage. Voor eventuele vragen, bel Cas, Jeroen of Henk via tel.nr. 0184-414273 of e-mail henk@sojs.nl.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld