Actievoerders Retour Afzender stappen tussen buien door op fiets

SLIEDRECHT – Regen, wind of zeer warm weer. Elke zaterdagmorgen, nu al twaalf weken lang, voert een groep bestaande uit vooral inwoners van Sliedrecht actie voor de poort van chemiebedrijf Chemours tegen de giftige uitstoot. Ook zaterdagmorgen 3 augustus 2019.

Klaar voor vertrek bij station Sliedrecht-Baanhoek. Met een kleine groep. Ze gaan via de Baanhoekbrug naar de Baanhoekweg. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder video.

En ze hebben weer van hun eigen zooi terug. Gratis thuisbezorging voor de 12e keer.. Tot volgende week met 13 emmers…..

Geplaatst door Kees van der Hel Sr. op Zaterdag 3 augustus 2019

Twaalf emmers ‘met PFOA en GenX vervuilde grond’ ging mee. De emmers grond gingen mee achterop de fiets en in een auto. Vervolgens werd de grond voor de hoofdingang van Chemours neergegooid. De bedrijfsbrandweer van Chemours ruimde de grond later weer op. Onder de actievoerders waren zaterdag raadslid Hetty Advokaat-Van Veenendaal (PRO Sliedrecht) en fractievoorzitter Anton van Rees-Huijzer (PvdA).

Tekst gaat verder onder tweet.

Politiek
Retour Afzender is een initiatief van PvdA Sliedrecht dat wordt ondersteund door de politieke partijen Slydregt.NU (die was er zaterdag niet bij – red.) en PRO Sliedrecht. De andere politieke partijen zijn nog geen enkele keer aanwezig geweest bij de actie, maar dragen wel uit tegen de giftige uitstoot van het chemiebedrijf DuPont / Chemours te zijn. 

4 gedachten over “Actievoerders Retour Afzender stappen tussen buien door op fiets”

  1. Wel jammer Hans dat er zo erg weinig respons komt vanuit Dordrecht behalve de trouwe Donnie.. (misschien vergeet ik er één waarvoor excuses) Wat meer lijfelijke aandacht zou wel welkom zijn… Ik lees voldoende reacties in bijvoorbeeld het AD die zeker aanspreken en motiveren maar daar blijft het wel zo’n beetje bij. Jammer….

  2. Fijn dat deze mensen de moeite nemen om de zaak onder de aandacht te houden. Het gaat gewoon maar door, 29.7.2019 weer een klein ongelukje ondanks alle controles lekte er 700 gram perflurisobuteen (pfib) weg. Prof. Jacob de Boer vergeleek deze stof met mosterdgas. Op 46 meter hoogte is het verwaaid konden wij lezen in het AD van 30.7. j.l. Wij als bewoners werden niet eens gewaarschuwd !!! Onbegrijpelijk is het dat het RESULT LAB nog steeds niet standaard bloedtesten doet bij bewoners uit de dichtstbijzijnde postcodes van de diverse lokaties rond Chemours/DuPont.

  3. Wat lees ik nu met een auto. Waarschijnlijk ook nog een smerige diesel . Inderdaad hypocriet.

  4. Wat een zielige vertoning al 12 weken lang door deze mensen, ze willen wel de lusten van de kunstoffen maar niet de lasten wand die moeten maar ver weg gemaakt worden dat is pas lekker hypocriet.
    Er zijn ook een hoop mensen die er hun brood verdienen, maar dat maakt ze niet uit het treft ze niet als de poort sluit.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld