Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Achttien schaakpartijen vullen zaal activiteitencentrum De Havik

SLIEDRECHT – De interne schaakcompetitie is donderdagavond 3 september 2020 weer begonnen. Aan de tafels waren er achttien schaakpartijen en daarmee was de zaal in activiteitencentrum De Havik goed gevuld.

De senioren spelers gingen er donderdagavond direct stevig tegenaan en soms werd er uren gespeeld. Bij een paar partijen viel de beslissing dan ook pas na middernacht. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Clubkampioen Niels Mijnster had in Johan van de Griend een lastige tegenstander. Lange tijd ging het gelijk op en Mijnster moest alle zeilen bijzetten om Van de Griend tegen te houden. Pas in het eindspel, met weinig tijd op de klok, greep Van de Griend mis en kon Mijnster het punt binnenhalen. Peter van den Bergh had net zoveel moeite met Jurgen de Haan en ook hier wist Van den Bergh pas in het verre eindspel toe te slaan. Wim Pool en Jerry van Rekom leken op remise af te gaan, maar Pool wist het pionneneindspel net iets nauwkeuriger uit te spelen en pakte het volle punt.

Blunder
Nieuwkomer Arjan Kreukniet liet in zijn eerste partij bij Sliedrecht meteen zien een aanwinst te zijn. Tegen de op papier veel sterkere Arjan van der Leij wist Kreukniet met sterk spel een half punt binnen te halen. Tim Schakel en Hans Klein speelden een lange partij waarin beide spelers kansen leken te hebben. Schakel blunderde echter in het eindspel, waardoor Klein naar de winst kon schuiven. Het was de eerste nederlaag van Schakel na 27 partijen  ongeslagen te zijn geweest! William Gijsen dacht in zijn partij tegen Wout Boer lang na over de juiste voortzetting en kon door deze zet uiteindelijk de winst binnenhalen.

Sterk spel
Dana Verheij wist in het eerste partij van het seizoen al meteen toe te slaan. Dit keer was Willem Barendswaard haar slachtoffer. Stefan van der Waal gaf goed partij tegen routinier Henk van der Hoek en pas in het verre eindspel wist Van der Hoek zijn ervaring te gebruiken om Van der Waal te verslaan. Ook Johan Gijsen speelde sterk tegen Bert Dobber en had goede winstkansen. Met heel weinig speeltijd over kon Gijsen de juiste voortzetting niet vinden en moest het punt alsnog aan Dobber laten. Ferhat Erdogan had een goede avond en wist met sterk spel Jaap Euser aan zijn zegekar te binden. Erdogan laat daarmee opnieuw zien een prima pot te kunnen spelen.

In het nauw
Maarten Hartkoren begon goed maar greep helaas mis tegen Arco van Houwelingen en zag het punt aan zijn neus voorbij gaan. Marcel Klein leek tegen Mark van Hulst een pion achter te komen, maar kreeg hierdoor zelfs beter spel en kon langzaam naar de winst schuiven. Leo Koppelaar werd door Rik Versteeg aardig in het nauw gespeeld en moest stevig in de verdediging. Versteeg hield de druk er echter goed op en kon dan ook het punt bijschrijven. Donderdagavond 10 september 2020 wordt de tweede ronde gespeeld aan de Thorbeckelaan.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld