ABB Bouwgroep snelste groeier volgens Cobouw50

DEN HAAG / SLIEDRECHT – In het vakblad voor de bouwwereld Cobouw staat de ABB Bouwgroep gevestigd aan de Molendijk in Sliedrecht als snelste groeier van 2015 in de Cobouw50. Het bedrijf wordt door het blad ‘de absolute uitblinker’ genoemd. “Geen van de andere Cobouw50-bedrijven kwam daarbij in de buurt.”

De forse omzetstijging leverde volgens Cobouw bouwer ABB Bouwgroep de 43ste positie op in de lijst. De bouwer was de hoogste nieuwe binnenkomer dit jaar. Het is overigens niet de eerste keer dat het Sliedrechtse bedrijf in de Cobouw50 staat, dat was ook 5 of 6 jaar geleden het geval (plaats 49-red.)

Bouw woningen
Jan Dekker is directeur afd. Ontwikkeling bij de ABB Bouwgroep. Het jaar 2015 was een mooi bouwjaar. “We hebben het afgelopen jaar een aantal grote projecten kunnen doen. Ik noem Transformatie De Nieuwe Admiraliteit in Rotterdam. Daar bouwden we 40.000 vierkante meter kantoorruimte om naar 580 appartementen voor onder meer young professionals en studenten. Het gebouw is verkocht aan een belegger. Ook in Pijnacker leverden we 45 woningen op en zijn er nog 80 aan het bouwen. Daarnaast in verschillende fases in Bakkum. Er zijn daar 210 woningen verkocht. Voor de laatste zestig start eerdaags de bouw. Ook in Rotterdam realiseerden we 18 luxe woningen in het project Park Zestienhoven en 12 stadswoningen in Kralingen.”

Tevreden koper
Bij Dekker was er niet veel verbazing toen hij hoorde dat het bedrijf was toegetreden tot de Cobouw50. “Dat we het snelsgroeiende bedrijf in omzet in 2015 waren wel. Een aantal onderneming had het in de crisistijd best lastig. Wij zijn van oorsprong een familiebedrijf, ook wij hadden het moelijk, maar met elkaar hebben we in die jaren de schouders eronder gezet om uit de crisis te klimmen”, vertelt Dekker aan Sliedrecht24, “Het is leuk om te zien dat met een vaste groep mensen tot deze prestatie komt, waarbij telt een tevreden koper. Dat is belangrijker dan het krijgen van een award. We krijgen overigens niets”, lacht Dekker. Hij verwacht ook voor 2016 mooie cijfers. “Het is dit jaar bouwen en weer verkopen om volgend jaar weer te bouwen. Op de woningmarkt is er een lichte groei”, stelt Dekker vast. In de Drechtsteden verricht ABB Bouwgroep nu geen opdracht. Wel is via een zusterbedrijf ABB Bouwgroep betrokken bij bouw aan het Burgemeester Winklerplein in Sliedrecht.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld