Japans restaurant Oishi Fusion

Aanpak sport- en speelplaatsen in De Weren, De Hoven en Nijverwaard

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht gaat tot en met 2020 alle speel- en sportplaatsen in Sliedrecht, buurt voor buurt aanpakken. In 2017 en 2018 zijn al verschillende sport- en speelplaatsen onder handen genomen. Dit jaar gaat de gemeente aan de slag met de speelplaatsen in De Weren, De Hoven en bedrijventerrein Nijverwaard. Woensdag 19 juni 2019 zijn ambtenaren in deze buurten aanwezig om de wensen voor de sport- en speelplaatsen op te halen.

Dit is de speelplaats op bedrijventerrein Nijverwaard. In het najaar zijn de ontwerpen klaar en kan iedere buurtbewoner de ontwerpen bekijken en een stem uitbrengen op zijn of haar favoriet! Met het favoriete ontwerp gaat de gemeente Sliedrecht aan de slag, zodat de speel- en sportplaatsen voor de zomervakantie van 2020 klaar zijn. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Van 13.30 – 14.15 uur op de speelplaats aan de Beyerinckstraat (Nijverwaard), van 14.30 – 15.15 uur op de speelplaats aan de Alewijnsweer (De Weren) en van 15.30 – 16.15 uur op de speelplaats aan de Berkenhof (De Hoven)

Locaties
In De Weren gaat het om de volgende sport- en speelplaatsen: Koningsweer, Baaneweer (2x), Asfaltspeelplaats Groenenweer, Reinenweer, Molshoefweer, Dorlandsweer, Alewijnsweer en Schoutsweer. In De Hoven gaat het om de volgende sport- en speelplaatsen: Berkenhof, Populierenhof en Wilgenhof (2x). Op bedrijventerrein Nijverwaard gaat het om de speelplaats: Beyerincksestraat.

Kinderen mogen kiezen
De bewoners rondom deze speelplaatsen hebben volgens de gemeente allemaal een flyer ontvangen of deze vrijdag 14 juni 2019 gekregen met daarin de oproep om hun wensen door te geven. Kinderen mogen tijdens hun bezoek, met stickers, max. 3 favoriete speelfuncties kiezen en hun ideale speel- en sportplaats tekenen. Aan de hand van wensen, rekening houdend met de gesteldheid van de toestellen die er al staan, worden de ontwerpen gemaakt. De wensen kunnen tot vrijdag 12 juli 2019 ook via speelplekken@sliedrecht.nl of telefonisch via (0184) 495 933 worden doorgegeven.

Speelprikkels
Bij het opknappen van de sport- en speelplaatsen richt de gemeente zich vooral op de kwaliteit van de sport- en speelplaatsen i.p.v. de hoeveelheid plaatsen in de wijk. Daarom is elke wijk verdeeld in verschillende plaatsen. De centrale plaats heeft meerdere speel en/of sporttoestellen, geschikt voor alle leeftijden. De steunplaatsen zijn goed bereikbaar én liggen goed verspreid door de wijk heen. De informele speelplaatsen worden ingericht met speelprikkels zonder toestellen, maar mét speelmogelijkheden zoals knikkerpotjes, staptegels en pleinplakkers. Hier staat aangegeven wat de centrale speelplaats en welke de steunplaatsen zijn.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld