Aanmelden voor scootmobiel informatie cursus nog tot maandag mogelijk

SLIEDRECHT – Veilig Verkeer Nederland (VVN) houdt dinsdag 11 juli 2023 samen met de gemeente Sliedrecht en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Drechtsteden een scootmobiel informatie cursus bij partycentrum De Lockhorst aan Sportlaan 1. De dag begint om 10.00 uur en eindigt om 15.15 uur. Aanmelden is mogelijk tot maandag 3 juli 2023. 

Tijdens de cursus krijg je verkeerstheorie, maar gekeken wordt ook naar jouw eigen rijstijl. Is deze nog veilig? VVN geeft persoonlijke adviezen om de rijvaardigheid te bevorderen, zodat je zo veilig mogelijk mobiel kunt zijn en kunt blijven. Het is geen examen en zeker niet verplicht. (Foto VVN)

Je  kunt kiezen uit deelname aan het ochtendprogramma van 09.45 –  12.15 uur of aan het middagprogramma van 13.15 – 15.45 uur. Aan de training zijn géén kosten verbonden.

Voor inwoners
Het verkeer wordt steeds drukker. Ook worden de verkeersregels soms aangepast. Bovendien maken steeds meer personen gebruik van een scootmobiel en het kan lastig zijn om hierop op een veilige manier aan het verkeer deel te nemen. Het is daarom belangrijk de verkeerskennis en de rijvaardigheid van het rijden en gebruik van een scootmobiel op te frissen. De cursus is bedoeld voor mensen in het bezit is van een scootmobiel en woonachtig in de gemeente Sliedrecht.

Theorie- en praktijkgedeelte
Er is aandacht voor verkeerstheorie. Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen krijgen volop de aandacht. Dat is erg belangrijk, omdat je als gebruiker van een scootmobiel op de rijbaan, het fietspad en het trottoir mag rijden. Gelden de regels van bestuurder, fietser of voetganger of juist niet? Daarnaast is er ruimte voor het praktijkgedeelte. Er is een speciaal parcours uitgezet, waar bepaalde vaardigheden worden geoefend en ook zijn er oefeningen waarbij wordt gelet op het verkeersinzicht. Dat parcours volg je samen met een medewerker van VVN.
Na afloop van de training krijg je een verslag met persoonlijke adviezen waarop aanwijzingen staan om het geleerde in de praktijk toe te passen. Ook ontvang je een bewijs van deelname.

Aanmelden
Opgeven voor de cursus kan bij Veilig Verkeer Nederland door het sturen van een e-mail naar:  werkgroepsenioren@kpnmail.nl of door te bellen naar tel. 0184 – 685 317.  Je kunt een bericht achterlaten. Vermeld daarbij of je ’s morgens of ’s middags mee wilt doen. Na inschrijving ontvang je een bevestigingsbrief.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld