Japans restaurant Oishi Fusion

Aanleg warmtenet begint half maart in omgeving van vijfhoogflats

SLIEDRECHT – Woningcorporatie Tablis Wonen en HVC Warmte maken woensdag 26 februari 2020 bekend dat maandag 16 maart 2020 wordt begonnen met de aanleg van het warmtenet in de wijk Vogelbuurt-Zuid. Aannemer A. Hak voert het werk uit en begint in de omgeving van de vijfhoogflats, gelegen in Sliedrecht-Oost. Dit zijn de Lijster, Merel, Nachtegaal, Reiger en Tuinfluiter.

Een overzichtskaart. Voor het warmtenet brengt de aannemer leidingen in de grond. Het duurzaam energie- en afvalbedrijf HVC informeert de bewoners woensdag 26 en donderdag 27 februari 2020 over alle werkzaamheden en wegafsluitingen die gaan plaatsvinden. (Kaart HVC Warmte)

Bewoners in het gebied krijgen een uitnodiging voor een inloopbijeenkomst en er komt ook een wijkkantoor waar zij hun vragen kunnen stellen. De inloopbijeenkomst – uitsluitend bedoeld voor bewoners – is donderdag 5 maart 2020 van 18.00 – 21.00 uur in het Griendencollege, Prof. Kamerlingh Onneslaan 109. Er hangen tekeningen, plattegronden en foto’s en je wordt geïnformeerd over de werkzaamheden, planning, bereikbaarheidsplannen en de wijze van uitvoering van het werk. Medewerkers van aannemer A. Hak, de gemeente Sliedrecht, Tablis Wonen en HVC zijn voor vragen en uitleg aanwezig. “Net als voor veel andere gemeenten is dat een behoorlijke uitdaging. Samenwerken en fasering zijn hierbij sleutelwoorden. Daarom werken bewoners, gemeente, Tablis Wonen, Stedin, Regionaal Energieloket en energie- en afvalbedrijf HVC samen aan deze nieuwe toekomst. Een toekomst waarin woningen via het ‘warmtenet Sliedrecht’ voorzien worden van warmte”, schrijft projectleider Arie Visser van HVC Warmte in een brief aan de bewoners.

Staatsliedenbuurt
Uit onderzoek blijkt volgens Tablis Wonen dat voor Sliedrecht een warmtenet een heel goede en grote stap richting energieneutraal wonen is. De gemeente Sliedrecht en Tablis Wonen zijn daarom enthousiast over de komst van een warmtenet in Sliedrecht. Visser: “De eerste stap is zo’n vier jaar geleden gezet tijdens de herontwikkeling van de Staatsliedenbuurt. Sinds 2018 zijn daar de eerste woningen aangesloten op het warmtenet. Later dit jaar worden de overige woningen opgeleverd en zijn daarmee de eerste 320 woningen zonder aardgasaansluiting een feit.”

Warmtenet Vogelbuurt
Fase 1 van de werkzaamheden in de Vogelbuurt omvat de eerste vijf appartementencomplexen van Tablis Wonen in de Reigerlaan, Thorbeckelaan, Tuinfluiterstraat en Rembrandtlaan. “Eind 2020 en begin 2021 werken we ook aan de aanleg van het warmtenet in Vogelbuurt-Noord waar nog eens vijf appartementencomplexen op het warmtenet worden aangesloten”, aldus Visser. Woningcorporatie Tablis Wonen gaat zoveel mogelijk woningen aansluiten. Daarvoor werken Tablis Wonen, gemeente Sliedrecht en duurzaam energie- en afvalbedrijf HVC samen. De werkzaamheden van HVC voor de aanleg van het warmtenet bij de tienhoogflats beginnen naar verwachting eind 2020. Daar gaat het om de Havik, de Sperwer en de Valkhof. Visser: “Nederland gaat stap voor stap van het aardgas af. Dat betekent dat we op een andere manier huizen gaan verwarmen en koken.” 

1 gedachte over “Aanleg warmtenet begint half maart in omgeving van vijfhoogflats”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld