Aanleg glasvezel DELTA Netwerk begint in januari

door Peter Donk
SLIEDRECHT – DELTA Fibert Netwerk B.V. heeft donderdagmiddag 8 december 2022 het startsein gegeven voor de aanleg van glasvezel in Sliedrecht. Delta Netwerk zette samen met aannemer Circet Nederland en de gemeente Sliedrecht de eerste ‘schop in de grond’.

De aftrap was buiten bij het Nationaal Baggermuseum aan de Molendijk met v.l.n.r. Ton Spek, Bas Hollenberg en Karl Heinz van der Made. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Om bij zoveel mogelijk woningen een aansluiting op het supersnelle netwerk te maken, zijn medewerkers van DELTA Netwerk de afgelopen tijd in Sliedrecht langs woningen gegaan om te kijken waar de aansluiting in het huis kan worden gemaakt. Vaak was dat in de meterkast, maar het kon ook op een andere locatie in de woning. “De glasvezelaansluiting is gratis en verplicht tot niets. Wel is het zo dat er pas gebruik gemaakt kan worden van gigasnel en stabiel internet als er een abonnement wordt afgesloten”, berichtte DELTA Netwerk eerder. 

Tekst gaat verder onder foto.


Vertrouwen
Uitvoerend directeur Karl Heinz van der Made van DELTA Netwerk was zeer tevreden hoe het tot heden gaat in Sliedrecht. De werving heeft zeker 10.000 aansluitingen opgeleverd. “We hebben vertrouwen in de toekomst ondanks de economische tijd waarin we nu leven.  Vertrouwen ondanks economische tijd”, aldus Van der Made. Hij bedankt de ‘ambassadeurs’ in Sliedrecht, die inschrijvingen hebben gedaan de afgelopen tijd. Van der Made: “Daar zijn we blij mee!” Sliedrecht wordt in vier partjes verdeeld als het gaat om aanleg en aansluiting. Steeds wordt een part opgeleverd, zodra de kabels in de grond liggen. 

Laat
Wethouder Ton Spek (CDA) van Openbare Ruimte, Bereikbaarheid en Duurzaamheid merkte op dat niemand in het dorp is ontgaan dat DELTA Netwerk in Sliedrecht is neergestreken. “Het is eigenlijk wel tijd voor glasvezel”, stelde Spek, die refereerde aan de coronatijd dat velen ‘zoomden’ of ms-teamsten’, “We zijn misschien wel twee jaar te laat, want in die tijd hadden we glasvezel goed kunnen gebruiken.” Spek vertelde dat online werken nu niet meer is weg te denken en een goede verbinding noodzakelijk is. Spek: “Snel internet is nodig en gebruik dagelijks internet. Ik sta nu niet meer twee uur in de file voor een overleg in Den Haag, maar ga anderhalf uur online.” In het verleden zijn er ook vragen geweest uit de gemeenteraad over glasvezel. Spek: “Ik ga er vanuit dat de 21 (raadsleden – red.) zich al hebben aangemeld.”

Zat!
Wel vertelde Spek even ‘streng’ te moeten zijn. “Ons dorp, Sliedrecht, is wegopbrekingen niet moe, maar zat!” Hij noemde de hoofdwegen en de dagelijkse verkeersinfarcten in het dorp vanwege noodzakelijke wegopbrekingen en de aanleg van warmtenet. “Ik doe aan u een verzoek om met de werkzaamheden samen met andere wegwerkers op te trekken in de aanleg, dit zo snel mogelijk uit te voeren en met zo min mogelijk overlast. Probeer aan te sluiten bij bijvoorbeeld warmtenet”, aldus Spek, die om begrip vroeg en verwees naar de ‘26.200 bloedjes van inwoners’. Spek was tevreden dat de voorziening er nu komt.

Start januari
Directeur Bas Hollenberg van Circet Nederland sprak over de planning en aanleg. “Nu moet ik als tandarts roepen ‘u voelt helemaal niets”, haakte Hollenberg in op de woorden van Spek. “Wij gaan 10.000 woningen aansluiten, 100 kilometer graven door Sliedrecht en dat zal tot overkast leiden. Maar wat in de ochtend open gaat, gaat in de avond weer dicht. Honderden kilometers glasvezel worden in Sliedrecht gelegd en daar starten we mee in januari 2023.” Begonnen wordt aan de Elzenhof in Sliedrecht-West. Hollenberg verwacht eind 2023 de oplevering van de aanleg in Sliedrecht. 

Ambitie
DELTA Netwerk richt zich op de aanleg van glasvezel in nieuwe gebieden en is onderdeel van DELTA Fiber, een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Het netwerk van DELTA Fiber bereikt inmiddels meer dan één miljoen huishoudens en bedrijven en groeit met 6000 glasvezelaansluitingen per week. De ambitie van het bedrijf is om zoveel mogelijk huishoudens en bedrijven toegang te bieden tot een snelle internetverbinding en te groeien naar twee miljoen aansluitingen in 2025.

9 gedachten over “Aanleg glasvezel DELTA Netwerk begint in januari”

 1. Ik ben een beetje huiverig geworden na het lezen van alle reviews, Delta komt er wel heel slecht van af en dat liegt er niet om.

 2. Heren kijk ook eens de reviews van uw huidige internet partner zal niet veel anders zijn dan de reviews van delta

 3. Ze zouden van DELTA komen schouwen. Een dag vrij genomen. En dan word je gebeld. Ja. maar u woont twee hoog, ik doe alleen laagbouw. Een e-mail gestuurd naar DELTA, maar nooit antwoord gekregen. Ik ben er wel klaar mee. Vaker gehoord dat ze niet op tijd komen of gewoon niet komen opdagen voor een afspraak. En meerdere mensen die al glasvezel hebben, je betaalT meer voor een abonnement, maar de kwaliteit is hetzelfde of minder als het oude netwerk. En ja, ooit gaat daar de stekker eruit. Dan zie ik wel verder. Aannemers krijgen dik betaald voor iedere aansluiting die zij aanleggen in een woning en vaak is de afwerking slordig. Alles moet snel.

 4. Wat mij verbaast is dat 2 jaar geleden de hele Baanhoek gerenoveerd is, op de vooraf gaande informatie avond hebben de bewoners om glasvezel gevraagd.
  Dat was niet nodig.
  MAAR tegelijkertijd heeft wethouder Spek op dezelfde informatie avond toegezegd en aangegeven dat de eerste komende 10 jaar (nu nog 8 jaar) op geen enkele wijze nog kabels gelegd of verlegd zouden worden.
  Dus hoe kan het dat Delta bij mij op de Baanhoek glasvezel wil komen aanleggen???

 5. FF Googelen op Delta en je weet voldoende. En het ingezonden stuk van Jeroen klopt als een bus.

 6. waardeloos, die ingehuurde grondwerkers. Ik werk zelf in Papendrecht waar ze bezig zijn, maar tegels worden schots en scheef terug gelegd. Al weken ligt er een bundeltje groene kabel bij de mensen voor de deur en de communicatie is dramatisch, niemand kan vertellen wanneer het wordt afgemaakt.

 7. Heel mooi deze activiteiten, een goed glasvezel net is fijn.

  Maar ik hoop dat Delta fiber als dochterbedrijf van Delta afvalbedrijf en energiebedrijf ( dit was de exploitant van de Derde Merwedehaven) betrouwbaarder is als het moederbedrijf)
  Van dat bedrijf hadden we in Sliedrecht jaren lang de neus vol
  Leo van Andel namens voormalige Stichting Werkgroep Derde Merwedehaven

 8. die zogenaamde ambassadeurs kwamen langs denk 70% van straat werkt vertelt bij kerk buurt info punt eigen voor niks !
  Kreeg verkoop praatje niks werdt op geschreven weet van niemand in straat die glas vezel wil?
  Doe in 2023 zegt erik de verkoper is 668 euro aan sluit kosten.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld