Aan- en afvoer grond en zand rond begraafplaats kan hinder veroorzaken

SLIEDRECHT – Op dit moment wordt aan beide zijdes van de algemene begraafplaats aan de Thorbeckelaan tegelijk gewerkt, maar aan de oostzijde (Savornin Lohmanlaan) is het zetten van de damwand afgerond. De volgende fase van de werkzaamheden bestaat uit grondwerk. Vanaf komende week gaat de aannemer de grond afgraven en vervolgens schoon zand aanbrengen.

De uitbreiding van de algemene begraafplaats door aannemer Gebr. De Koning is in volle gang. De eerste fase gaat de vierde week in. Aan de westzijde (Achterom) is de aannemer nog bezig met het drukken van damwand met de Silent Piler. Dit gaat de komende weken nog zo door. Als de aannemer daarmee klaar is, wordt begonnen aan de volgende fase. (Foto gemeente Sliedrecht)

Het aanbrengen van het zand wordt in drie lagen aangebracht. Tussen deze drie lagen zit een korte rustperiode. De bovenste twee lagen zijn een extra hoogte om het inklinken van het zandpakket te versnellen. Het inklinken van het zandpakket duurt zo’n negen maanden. Tijdens deze periode vinden er geen werkzaamheden plaats.

Hinder
Door de aan- en afvoer van grond en schoon zand zijn er veel transportbewegingen op en rond de begraafplaats. Het zand wordt getransporteerd door vrachtwagens. Tijdens de aanvoer van zand wordt de Stationsweg ter noorden van de Thorbeckelaan vermeden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld