Aan boord van escapeboot aandacht voor herkennen ondermijning

SLIEDRECHT – In de gemeentehaven, tussen het raadhuis en het gemeentekantoor in, lag donderdag 3 november 2022 de escapeboot. Aan de hand van een toelichting en een spel gingen ondernemers en medewerkers van de gemeente met elkaar in gesprek over ondermijning. Raadsleden en het college waren aanwezig. Door de dag heen zaten alle mogelijke bezoek momenten vol.

De gemeente Sliedrecht wil de vermenging van de criminaliteit in het ondernemersklimaat van Sliedrecht tegengaan en voorkomen. Op de foto links burgemeester Jan de Vries (CDA) van Openbare Orde en Veiligheid en rechts wethouder Ton Spek (CDA) van Beheer en Openbare Ruimte. (Foto gemeente Sliedrecht)

Om ondermijning tegen te gaan is het belangrijk dat ondernemers en inwoners situaties melden die zij niet vertrouwen of die afwijkend zijn. Mensen kunnen deze meldingen doen bij politie, tel. 0900 – 8844 en bij Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800 – 7000.

Potentiële broedplaats
Een gemeentehaven is een populaire locatie voor waterliefhebbers. Helaas is het ook voor criminelen een interessante locatie, omdat ze er redelijk anoniem kunnen verblijven. Dit maakt een jachthaven tot een potentiële broedplaats van ondermijnende activiteiten. Voor de aanpak van ondermijnende criminaliteit zijn meldingen heel belangrijk. Het bezoek aan de escapeboot leerde je waar je op moet letten en waar je verdachte situaties kan melden.

Tekst gaat verder onder tweet.

Wit wassen
Steeds vaker wordt gezien dat criminelen gebruik maken van zaken in de bovenwereld om hun illegale activiteiten in de onderwereld mogelijk te maken. Denk aan een café of winkel waar weinig of geen klanten komen, maar dat criminelen gebruiken om drugsgeld wit te wassen. Als de bovenwereld de onderwereld daarbij helpt, noem je dit ondermijning.

4 gedachten over “Aan boord van escapeboot aandacht voor herkennen ondermijning”

  1. Ik vind deze reacties wel heel erg hoor… Als je toch op die manier tegen alles aan moet kijken. Ik wil mijn ogen niet sluiten voor de vele en mega problemen in ons land en in ons dorp maar ik zie ook een gemeenteraad die heel erg haar best doet om – ondanks de verschillen van inzicht – het beste te zoeken voor haar inwoners.

  2. Dirk Willems
    Neem voorbeeld oude ziekenhuis gaat niet allemaal volgens regels neem oud burgemeester die zonder onderzoek vertrokken is een oud wethouder Tanis die zo maar weg ging etc veel fout in dorp vooral aan industrieweg

  3. Beste Dirk, We hebben deze toegelaten omdat je geen namen noemt, anders was de reactie niet online gekomen of we hadden de namen er uit moeten halen. Het beschuldigen, beledigen e.d. is niet toegestaan. In de reactie staan aannames en die zouden feitelijk moeten worden onderbouwd. Ben je het ergens niet mee eens, dan kan je je bij de gemeente aanmelden om in te spreken tijdens een raadsvergadering. Van die mogelijkheid zien wij als online krant maar weinig mensen profiteren.

  4. Het is inderdaad aan de haven een broedplaats voor criminelen. Aan de haven staat een pand waar je alleen op afspraak terecht kunt (meestal met een zeer lange wachttijd) en veelal nette heren in pakken lopen. Ze houden zich ondermeer bezig met het samenstellen van werkgroepen waarop een ‘open’ sollicitatie mogelijk is. De leden van die werkgroep mogen alleen jubelen over de activiteiten die worden uitgevoerd. Personen die niet welgezind zijn worden zonder reden geweigerd. Verder verkopen ze warmte die ze opdringen aan iedereen die in de verkeerde straat woont. Ook grossieren ze in bouwplannen die niet van de grond komen en voor aanvang al grof geld kosten dat ze dan weer aftroggelen van de burgers. Daarnaast bepalen ze ook welke winkeliers op bepaalde dagen open mogen en maken daar rigide onderscheid in.
    Wellicht goed als de politie daar ook een op bezoek gaat. Ik zal even kijken voor de adresgegevens. Verhipt het is het gemeentekantoor.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld