Japans restaurant Oishi Fusion

A team schaakt zich naar top op eerste speeldag

ROTTERDAM / SLIEDRECHT – Na de fantastische prestatie van het afgelopen jaar, waar het A team van Sliedrecht uiteindelijk derde werd, speelt ditzelfde team dit jaar opnieuw mee. Op de eerste van vier speeldagen wist het team (bestaande uit Marijn den Hartog, William Gijsen, Jorik Klein en Adria Mennsing) van Schaakvereniging Sliedrecht zaterdag 14 september 2019 beide wedstrijden te winnen en op die manier gelijk in de top mee te draaien in de Meesterklasse A.

Het A team van Schaakvereniging Sliedrecht bestaat uit Marijn den Hartog, William Gijsen, Jorik Klein en Adria Mennsing. (Foto’s Schaakvereniging Sliedrecht)

In de ochtendronde werd geschaakt tegen het team van Stormpionnen uit Leiden. Het werd een spannende wedstrijd, waarbij William en Adrian uiteindelijk wisten te winnen. De remise van Jorik was voldoende om de overwinning binnen te slepen. Een 2,5-1,5 overwinning dus.

Knotsgekke stelling
In de tweede ronde speelde het team van Sliedrecht tegen Leiderdorp. Een gevaarlijke tegenstander en gedurende de wedstrijd leek het er niet op dat Sliedrecht deze punten ging binnenhalen. Ook hier werd de partij in de laatste minuten beslist. Terwijl William en Marijn wisten te winnen, ontstond er op het bord bij Adrian een knotsgekke stelling. Dat Adrian uiteindelijk nog remise wist binnen te halen was onverwacht, maar gebeurde wel. Opnieuw dus een 2,5-1,5 overwinning.

Top bij senioren
Met deze uitslagen staat het team dus in de top. Maar er zijn nog drie speeldagen, de finish is nog ver. De eerste stap is gezet voor een mooi eindresultaat. Het A team speelt natuurlijk alleen niet meer mee met de jeugd op de eigen speelavonden, maar spelen mee in de top van de senioren.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld