We leven in 2018.
In dat jaar doet ook de gemeente Sliedrecht pogingen om als klantvriendelijke gemeente te boek te staan. Gemakkelijk en snel bereikbaar voor haar burgers. Met en zonder internet. Maar hoe digitaal is de gemeente en hoe toegankelijk op andere wijze? Een communicatieadviseur van de gemeente, die verwijst naar het Service Centrum Drechtsteden. Heeft Sliedrecht dan geen eigen beleid meer? En moeten ze dat nu nog gaan leren?
Het gemeentekantoor aan de Industrieweg. (© Foto RPAS Peter Donk / Sliedrecht24)
Digitaal post kunnen ontvangen en versturen. Bij hoeveel bedrijven en instanties (ook overheidsinstellingen!) is dat al heel gewoon. Maar niet in Sliedrecht!
Hier schrijft geen gefrustreerde oudere. Maar een betrokken burger, een betrokken oudere. Ook en juist voor die ouderen, die steeds meer moeite heeft om in de gemeentelijke doolhoven zijn/haar weg te vinden. Ok, daar heb je je kinderen voor (als je die, nog, hebt), daar is Welzijnswerk voor, daar is de steun van ouderenorganisaties voor enz. (Al lijkt de gemeente bijvoorbeeld een seniorenorganisatie als de PCOB ambtelijk niet eens te kennen!)
Maar hoe zit het dan met die veel genoemde zelfredzaamheid van (ook: oudere) burgers? Met of zonder digitale communicatie instrumenten. Hoe moeilijk kan dat allemaal zijn?
Een nieuw college met ambitieuze plannen. De burger mag meedenken. Dat probeer ik hiermee te doen. Maar wordt het gehoord en beter: wordt er naar geluisterd? Ik heb mijn twijfels.
En dan heb ik het nog niet eens gehad over de communicatie tussen de gemeente en de lokale media. Dan kon het wel eens een zwartboek worden van de omvang van het “geschiedwerk” van wijlen Dr. L. de Jong.
Groet,
Roel van Kleef,
Sliedrecht
Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op onze website is verschenen.
Redactie Sliedrecht24
Ha, klantvriendelijke gemeente Sliedrecht? Als je belt met een vraag word je te woord gestaan door iemand in Dordt. Mij is drie keer beloofd dat er iemand terug zou bellen, maar gebeurde gewoon niet. Hoe kunnen die dames ook weten wat er in Sliedrecht gebeurt.Bij de vierde keer kreeg ik een slimme dame “mijnheer u moet een brief sturen”. Vragen stellen aan een Sliedrechtse ambtenaar kan kennelijk niet meer. Moet straks alles via Dordt? Haal zoveel mogelijk terug naar Sliedrecht en benoem bij voorkeur Sliedrechters bij vacatures. Laat duidelijker weten wie waar over gaat en laat ambtenaren aanspreekbaar zijn. Ambtenaren en bestuurders zijn er voor de burgers en niet andersom.