‘Milieupark voor inwoners Sliedrecht; niet voor afval van bedrijven’

SLIEDRECHT – De regels voor het afleveren van afval voor inwoners en bedrijven worden scherper op het milieupark aan de Lelystraat. Dat kondigt de gemeente Sliedrecht aan. De gemeente noemt het zelf ‘aanscherpen van de naleving van het acceptatiebeleid op het milieupark’.

De gemeente Sliedrecht ziet regelmatig dat bedrijven toch afval naar het milieupark brengen. Daar zal nu strenger op worden gehandhaafd. “Vanaf maandag 14 oktober 2024 laten we daarom ook geen auto’s met grijs kenteken meer toe”, aldus de gemeente. (Archieffoto gemeente Sliedrecht)

Tekst gaat verder onder X-bericht.

“Alleen huishoudens binnen de gemeente Sliedrecht kunnen namelijk hun huishoudelijk grof afval storten op het milieupark. Hier zal streng op worden gehandhaafd. Het milieupark is er ten behoeve van de huishoudens van Sliedrecht. De kosten verbonden aan het milieupark worden ook gedragen door alleen de inwoners (via de afvalstoffenheffing – red.). Het milieupark is niet bedoeld voor afval van bedrijven. Bedrijven dienen hun afval op een andere wijze af te voeren naar de daarvoor bestemde depots. Vaak zit hier ook een wettelijke administratieplicht aan vast”, schrijft wethouder Ton Spek (CDA) van Beheer en Openbare Ruimte én Duurzaamheid in een College Informatiebrief ter kennisgeving aan de leden van de gemeenteraad. 

8 gedachten over “‘Milieupark voor inwoners Sliedrecht; niet voor afval van bedrijven’”

  1. Het personeel van de gemeentewerf, is heel goed instaat om te beoordelen of het bedrijfsafval is.
    Er zijn beste veel mensen die grijs kenteken rijden, dit zijn bedrijfsbusjes die ook gebruikt worden om privé afval naar de werf te brengen

  2. Ik probeer een afspraak te plannen om grofvuil thuis op te laten halen, helaas zijn de ophaaldiensten voor oktober en de maand november volgeboekt. Ik heb geen trekhaak en ook geen SUV. Moet ivm verhuizing wel de schuur leeg opleveren…..

  3. Gewoon zoals in meerdere plaatsen; een gemeentepasje, elk huishouden een pasje, werkt prima.
    Wordt al jaren gebruikt in b.v. H.I.Ambacht

  4. Er zijn ook particulieren die met een grijskenteken auto rijden, worden die dan ook geweigerd? Hoe moeten deze mensen dan het vuil wegbrengen? Echt weer over nagedacht door Spek.

  5. Grappige is dat dit in praktijk tot volgende situaties leidt. Je mag met een bedrijfsbus niet de werf op. Wat er in praktijk gebeurd: een auto met lege aanhanger rijdt achter de bedrijfsbus aan. Op de Leeghwaterstraat laat men vanuit bedrijfsbus spullen op kar en rijdt een paar keer heen en weer om te leggen.

  6. Maar soms heb alleen een bedrijfauto tot je beschikking en hoe ga je dan je groß vuil wegbrengen? Ga je dan ook op de markt controleren omdat marktkooplui ook hun afval in de Containers gooien. Sommige grofvuil kun je alleen met een bedrijfswagen met aanhanger vervoeren tranporteren en niet met je gewone auto. Niet iedereen heeft een trekhaak. Waar is de grens voor aanleveren grofvuil? Zie ook altijd hoveniers hun tuinafval brengen, bouwbedrijven hun bouwafval van klussen bij particulieren, de plaatselijke woonwinkels de oude matrassen en meubels hier dumpen.
    Om dit de kop in te drukken moeten alle Containers worden voorzien van pasjes. Kun ze ook gelijk wat personeel ontslaan.

  7. Er komen ook mensen uit andere dorpen hier vuil storten. Kan ook voorkomen worden door paspoortcontrole of rijbewijs, heel simpel.

  8. Er zijn al genoeg ondernemers die hun afval dumpen in de ondergrondse containers, onder andere op het Winklerplein, de Hopper en de Krabbelaar.
    Dus zal er alleen maar meer in de ondergrondse containers gegooid gaan worden.
    Terwijl die nu al regelmatig vol zitten.
    Misschien is een pasjessysteem zoals in omliggende gemeenten nog niet eens zo’n gek idee.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld