Informatie gemeente Sliedrecht: week 24

Wekelijks brengt online krant Sliedrecht24 de gemeentepagina. Hier lees je het laatste nieuws van de gemeente Sliedrecht. De onderstaande informatie wordt wekelijks aangeleverd door de gemeente Sliedrecht.

DEFINITIEVE UITSLAG VERKIEZING EUROPEES PARLEMENT 2024

SGP wint, PVV tweede, ChristenUnie derde in Sliedrecht
De SGP heeft in Sliedrecht de meeste stemmen gekregen bij de Europese verkiezingen van donderdag 6 juni 2024. Ruim een kwart van de Sliedrechtse stemmen ging naar de Staatkundig Gereformeerde Partij. De PVV eindigde als tweede, de ChristenUnie als derde.

In totaal hebben 9502 Sliedrechters op donderdag 6 juni hun stem uitgebracht. Daarmee komt de opkomst uit op 47,5 procent. Dat is hoger dan vijf jaar geleden, toen lag de opkomst op 44 procent.

De bibliotheek was het meest populaire stembureau in Sliedrecht. In de bieb werden 1158 stemmen uitgebracht. Na de bibliotheek waren het Raadhuis (908 stemmers) en de Maranathakerk (837 stemmers) het meest in trek. In totaal waren er deze keer veertien stembureaus in Sliedrecht.

De 24-jarige Sliedrechter Florian Pronk stond op plek 28 van de SGP-kieslijst. Pronk kreeg 139 stemmen. Daarmee was hij, na de SGP-lijsttrekker, de meest populaire SGP’er bij de kiezers in Sliedrecht. Florian Pronk was de enige kandidaat uit Sliedrecht op de kieslijsten van de Europese verkiezingen.

Dank aan stembureauleden en stemmentellers
De gemeente Sliedrecht bedankt alle stembureauleden en stemmentellers. Burgemeester Jan de Vries heeft alle stembureaus op de dag van de verkiezing bezocht. Ter plaatse heeft hij alle stembureauleden persoonlijk bedankt. Daarnaast is op alle stembureaus namens de gemeente Sliedrecht een lekkernij van de bakker bezorgd. Bij de versnapering zat een persoonlijke bedankkaart van burgemeester Jan de Vries.

Wilt u meer weten over de Europese verkiezingen van 2024? Kijk dan op www.sliedrecht.nl/europese_verkiezing.

NIEUWBOUW BRANDWEERKAZERNE; INLOOPAVOND OVER IN EN UITRIT STATIONSWEG

Op woensdagavond 26 juni organiseert de gemeente samen met VRZHZ een inloopavond over de in- en uitrit op de Stationsweg voor de nieuwe brandweerkazerne. De inloopavond vindt van 19:00 tot 20:30 uur plaats in de huidige brandweerkazerne aan de Middeldiepstraat 44. Iedereen is van harte welkom.

In- en uitrit op de Stationsweg
De gemeente Sliedrecht gaat in opdracht van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) een nieuwe brandweerkazerne bouwen aan de Rijnstraat 315, de locatie van het oude politiebureau. Onderdeel van dit project is een in- en uitrit voor brandweerwagens op de Stationsweg.

Hoe snel is de brandweer bij een brand? Voor de meeste gebouwen geldt als norm dat de brandweer binnen acht minuten aanwezig moet zijn. Om vanuit de Rijnstraat snel ter plaatse te zijn is een goede in- en uitrit naar doorgaande wegen belangrijk. De gemeente gaat daarom een in- en uitrit maken aan de Stationsweg. De in- en uitrit komt naast de huidige fietsoversteek net ten zuiden van het viaduct van de A15.

26 juni: inloopavond
Tijdens deze avond kunt u de plannen bekijken. Ook kunt u vragen stellen aan één van de leden van de brandweer en medewerkers van de gemeente. Meer informatie over het project vindt u op onze projectpagina www.sliedrecht.nl/nieuwbouw_brandweerkazerne.

 

SLIEDRECHTS AZC EIND 2025 OPEN

Maandagavond 27 mei jl. is de gemeenteraad van Sliedrecht bijgepraat over de asielopvang die in de gemeente komt. Dit gebeurde tijdens een openbare raadsvergadering. De opvanglocatie zal naar verwachting eind 2025 open zijn en komt op de locatie Kweldamweg-Zwijnskade. Op deze locatie zullen 250 asielzoekers opgevangen worden.

Sliedrecht nam in 2022 het initiatief om een asielopvanglocatie binnen haar gemeentegrenzen mogelijk te maken. De visie van het gemeentebestuur is niet gewijzigd na de komst van de spreidingswet. Het eventueel intrekken van de wet (wat blijkt uit het Hoofdlijnenakkoord van het nieuwe kabinet) heeft op dit moment geen gevolgen. De urgentie is onverminderd hoog, zo blijkt uit regelmatige oproepen voor opvangplekken voor vluchtelingen.

Samenwerking in de regio
We zijn in de regio samen verantwoordelijk voor de opvang van asielzoekers en de huisvesting van statushouders. Statushouders hebben een verblijfsvergunning, gemeenten moeten zorgen voor passende huisvesting. Met de gemeente Alblasserdam zijn concrete afspraken gemaakt over de taakverdeling op het gebied van asielopvang en huisvesting van statushouders. Sliedrecht vangt een hoger aantal asielzoekers op, waarmee Sliedrecht een deel van de Alblasserdamse asielzoekers opvangt. Alblasserdam neemt in ruil hiervoor een deel van de huisvesting van statushouders uit Sliedrecht voor haar rekening.

Molenlanden is een pilotgemeente voor meerdere kleinschalige opvanglocaties. De gemeenteraad van Hardinxveld-Giessendam heeft inmiddels aangegeven hun opvang te willen huisvesten in het azc van Sliedrecht en gesprekken hierover tussen beide colleges volgen op korte termijn.

Planning
De formele vergunningsaanvraag vanuit het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) om een asielopvang te realiseren, is inmiddels aangevraagd. Als de vergunning verleend is, start naar verwachting na de zomer van dit jaar de voorbelasting van de locatie. Voorbelasting is nodig om bebouwing in de polder mogelijk te maken. De voorbelasting duurt zo’n 9 maanden. Daarna begint de bouw van het azc. Opening van de locatie staat nu gepland aan het eind van 2025.

Tot die tijd wordt door de gemeente samen met het COA onder andere gewerkt aan de inpassing in het gebied en (verkeers)veiligheid. De gemeenteraad wordt naar verwachting eind dit jaar of uiterlijk begin 2025 opnieuw bijgepraat, met name over de veiligheidsaanpak en de sociale aspecten die boven komen bij de realisatie van een opvanglocatie.

 

BUITEN BEZIG IN SLIEDRECHT WEEK 24 

     

Wegomleidingen/afsluitingen

  1. Vogelbuurt in fases afgesloten van maandag 24 juni t/m vrijdag 19 juli
    I.v.m. rioleringswerkzaamheden.
    -Noordelijk deel Nachtegaallaan van maandag 24 juni t/m vrijdag 19 juli.
    -Aalscholverstraat 1 t/m 12 van maandag 1 juli t/m vrijdag 19 juli.
  1. Elzenhof (deel nummers 159 t/m 187) in fases afgesloten van dinsdag 30 april t/m vrijdag 14 juni
    I.v.m. herstraatwerkzaamheden. Via Elzenhof 196 is een doorsteek naar nummer 180 gemaakt, zodat de woningen bereikbaar blijven.
  1. Fietspad langs Parallelweg vanaf de Calandstraat tot viaduct A15 afgesloten van maandag 22 januari t/m vrijdag 28 juni
    I.v.m. uitleggen en lassen pijpleiding t.b.v. het warmtenet.
  1. Prof. Kamerlingh Onneslaan t.h.v. nummers 2 t/m 24 afgesloten t/m vrijdag 14 juni
    I.v.m. aanleg warmtenet.
  1. Dr. Schaepmanstraat in vier fases afgesloten van maandag 6 mei t/m dinsdag 23 juli
    I.v.m. aanleg warmtenet.
  1. Overlaat in fases afgesloten van maandag 13 mei t/m vrijdag 5 juli
    I.v.m. riolerings- en herstraatwerkzaamheden.
  1. Douwes Dekkerstraat t.h.v. nr. 30 t/m 76 afgesloten van woensdag 5 juni t/m dinsdag 2 juli
    I.v.m. aanleg warmtenet.
  1. P. C. Hooftlaan t.h.v. nr. 58 t/m 104 afgesloten van woensdag 26 juni t/m vrijdag 19 juli
    I.v.m. aanleg warmtenet.
  1. Kruising Leeghwaterstraat met de Beyerinckstraat afgesloten van maandag 17 juni t/m vrijdag 19 juli
    I.v.m. rioleringswerkzaamheden.
  1. Rembrandtlaan t.h.v. nummer 185 t/m 205 en 298 t/m 308 van maandag 17 juni t/m vrijdag 28 juni
    Werkzaamheden Stedin i.v.m. leggen van elektrakabels.
  2. Wekelijkse afsluiting Burg. Winklerplein
    Voor de weekmarkt is er iedere week een afsluiting van de westelijke verbindingsweg.
INLOOPSPREEKUUR WETHOUDER CEES PAAS

Wethouder Cees Paas gaat graag met u in gesprek. Heeft u vragen of opmerkingen over zaken waar u tegen aanloopt in Sliedrecht? Of wilt u gewoon kennismaken met Cees Paas? Kom dan naar het inloopspreekuur op woensdag 19 juni.

U bent van harte welkom.  

Wanneer:                     woensdag 19 juni van 13.00 uur tot 14.00 uur
Waar:                           Bibliotheek Sliedrecht, Scheldelaan 1, 3363 CK  SLIEDRECHT 

Het is vrije inloop. Vooraf aanmelden is niet nodig. 

 

VASTGESTELD BESTEMMINGSPLAN ‘SLIEDRECHT BUITEN & STATIONSPARK III’ (SLIEDRECHT)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sliedrecht maken bekend dat de gemeenteraad ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening op 29 mei 2024 het bestemmingsplan “Sliedrecht Buiten & Stationspark III” gewijzigd heeft vastgesteld.

Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan
Het bestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De grootste wijzigingen die zijn doorgevoerd:

  • Het wandelpad vanaf Sliedrecht Buiten naar de Kweldamweg wordt nog niet specifiek vastgelegd;
  • In de toelichting is het belang van de bescherming van de aanwezige aardgastransportleiding benadrukt;
  • In de toelichting is het belang van de stabiliteit van de spoorbaan en bijbehorende voorzieningen benadrukt;
  • De bestemming ‘Sport-Veldsport’ is specifieker bestemd, zodat het geen onnodige hindercontouren oplevert voor eventuele toekomstige ontwikkelingen.

Voor een overzicht van alle wijzigingen verwijzen wij u naar de nota van zienswijzen die als bijlage is opgenomen bij het bestemmingsplan.

Doel bestemmingsplan
Sliedrecht Buiten
Met het bestemmingsplan wordt tussen de Betuweroute en de Kweldamweg een recreatief knooppunt: Sliedrecht Buiten mogelijk gemaakt. Er komt een Toeristisch Overstappunt (TOP) met parkeervoorziening, een openbaar wandelgebied en een horecavoorziening. Hier kunt u straks sporten, recreëren en iets eten en drinken. De voetbalclub V.V. Sliedrecht, Sliedrechtse Lawn Tennisclub en mogelijk een sportschool krijgen een plek in Sliedrecht Buiten.

Stationspark III
Met het ontwerpbestemmingsplan wordt op de locatie Stationspark III een bedrijventerrein mogelijk gemaakt. De locatie ligt aan de Sportlaan in het noorden van Sliedrecht tussen de A15 en de spoorlijn in. Op de locatie zijn in de huidige situatie sportvelden en een parkeerplaats aanwezig. Door het uitplaatsen van deze velden naar de nog te ontwikkelen locatie Sliedrecht Buiten ten noorden van het Stationspark III, ontstaat er ruimte voor het ontwikkelen van het bedrijventerrein.

Terinzagelegging
Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Sliedrecht Buiten & Stationspark III” ligt van woensdag 12 juni 2024 zes weken, dus tot en met dinsdag 23 juli 2024 ter inzage. U kunt het bestemmingsplan op twee manieren raadplegen:

  • In het gemeentekantoor, Industrieweg 11 te Sliedrecht;
  • Op www.ruimtelijkeplannen.nl en op http://www.omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart. Als u bij zoekterm de volgende naam of code invult, wordt u direct naar het betreffende plan geleid: onder zoekterm ‘Sliedrecht Buiten & Stationspark III’ of nummer NL.IMRO.0610.SBSTPIII-3001.

Beroep
Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kan door belanghebbenden schriftelijk beroep worden ingesteld.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) binnen bovengenoemde ter inzage termijn van zes weken. De termijn vangt aan met ingang van de dag na de datum van de terinzagelegging van dit besluit.

Voor zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen. Voor de hoogte van de bedragen kunt u de website van de Raad van State raadplegen via www.raadvanstate.nl onder Ruimtelijke ordeningskamer. Hier vindt u ook meer informatie over de beroepsprocedure. U kunt ook digitaal het beroep- en verzoekschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State via het digitaal loket van deze instantie. Kijk op https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ voor meer informatie.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

Ingevolge artikel 3.8 lid 5 Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening inzake een bestemmingsplan is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling van het betreffende bestemmingsplan niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

 

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING

Ingediende aanvragen
Datum ontvangst: 6 juni 2024
Adres: Rietzangerstraat
Omschrijving: Buurtfeest
Datum activiteit: 31 augustus 2024

Verleende vergunningen/ontheffingen
Datum verleend: 3 juni 2024
Adres: Touwbaan 1
Omschrijving: Taptoe ‘droom van een fan’
Datum activiteit: 8 juni 2024

Datum verleend: 4 juni 2024
Adres: Diverse
Omschrijving: Fietstocht
Datum activiteit: 23 juni 2024

Datum verleend: 4 juni 2024
Adres: Burgemeester Winklerplein
Omschrijving: Kermis
Datum activiteit: 12 t/m 19 juni 2024

Datum verleend: 6 juni 2024
Adres: Kerkbuurt 200
Omschrijving: Jubileum Waerthove
Datum activiteit: 9 t/m 14 juni 2024

OMGEVINGSVERGUNNING

Verleende omgevingsvergunning met een reguliere voorbereidingsprocedure
Datum verleend: 7 juni 2024
Adres: Rijnstraat 315
Omschrijving: Kappen van 2 bomen. Bomen zijn niet inpasbaar bij herontwikkeling. Er is een herplantplicht opgelegd voor 4 bomen.
Activiteit: Kappen van een houtopstand

Datum verleend: 7 juni 2024
Adres: Burgemeester Winklerplein
Omschrijving: Het tijdelijk gebruiken van een gedeelte van het plein voor kermis (12 t/m 20 juni 2024)
Activiteit: Afwijken van regels in het omgevingsplan

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na genoemde datum tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van Burgemeester en wethouders, Postbus 16, 3360 AA Sliedrecht. Indien dit ter bescherming van belangen nodig wordt geacht, kan een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam, Bestuursrecht team B, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld