Gemeente stuurt mede namens Tablis Wonen brieven naar spookadressen

SLIEDRECHT – Adressen die niet bestaan en toch een uitnodiging krijgen voor een bewonersavond. Of bewoners die helemaal niets krijgen. De gemeente Sliedrecht presteerden het deze week. Op de brief staat het logo van de gemeente Sliedrecht en die van woningcorporatie Tablis Wonen. Dat zou erop kunnen duiden dat het systeem van gemeentelijke registratie totaal niet klopt.

De enveloppen met adressen die niet bestaan, zoals Kilstraat 35, 37 en 39. De postbode gooide ze maar ergens in een brievenbus. (Foto ooggetuige / Sliedrecht24)

“De gemeente en Tablis weten dus niet eens dat deze huisnummers niet bestaan. De postbode dumpte deze dus maar bij ons in de brievenbus. Zelf kregen we geen uitnodiging. Trieste clubs zijn die twee, want we vermoeden dat dit geen incident is”, zegt één van de bewoners tegen online krant Sliedrecht24. Hij laat een kleine stapel enveloppen zien.

Vragen
De gemeente Sliedrecht, de verstuurder van de enveloppen, is met een aantal vragen donderdagmorgen 22 juni 2023 door online krant Sliedrecht24 om duidelijkheid gevraagd. “Hoe kan het dat uw adressenbestand niet in orde is? Hoe kan het dat de gemeente Sliedrecht brieven stuurt naar niet bestaande adressen? Wat gaat u doen om dit te voorkomen? Sinds wanneer speelt het probleem dat u post stuurt aan niet-bestaande adressen? Waarom stuurde u geen brief aan inwoners, die juist wel een uitnodigingsbrief moesten ontvangen?” De redactie hoopt op een spoedige reactie.

3 gedachten over “Gemeente stuurt mede namens Tablis Wonen brieven naar spookadressen”

  1. Gekozen vertegenwoordigers van politieke partijen hebben een controlerende taak op de overheid. Maar hoe goed is onderzoeksjournalistiek en persvrijheid in dit land. Landelijk pas met Zembla over Dupont, vandaag het nieuws over misstanden bij bestuurders van woningbouwcorporaties. Ook plaatselijk kunnen zaken boven water komen waar anders geen haan naar kraait. Een slecht land waar radio, TV en kranten eigenaar zijn een en dezelfde persoon en dat die het nieuws bepaalt.

  2. Sjaak.
    Zonder betweterig te doen.
    In het onderhavige geval is het briefgeheim niet geschonden.
    Kijk even in het Wetboek van Strafrecht.

  3. Zo te zien waren de bewoners zo vrij om de brieven te openen. Immers hoe kan de uitnodiging dan bekend zijn? Dat heet schending van het briefgeheim.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld