SLIEDRECHT – De vaak ingezette adviseur voor de gemeente Sliedrecht Johan Vollenbroek heeft er mede voor gezorgd dat duizenden bouwprojecten stilliggen in Nederland, ook in Sliedrecht. Vollenbroek van Mobilisation for the Environment (MOB) in Nijmegen pakte samen met andere organisaties met succes de overheid aan met de stikstofproblematiek met de uitspraak van de Raad van State eind mei 2019 tot gevolg.
Sliedrecht vanuit de lucht. Toekomstige bouwprojecten dreigen door het stikstofbesluit voorlopig niet door te gaan. (Archieffoto Vincent Prins)
Vollenbroek en zijn MOB pakt nu de organisatie van de Grand Prix aan en stapt naar de rechter. Daarmee schaart de inmiddels gevreesde organisatie zich in het rijtje natuurbeschermingsclubs dat al een rechtszaak aanspande. “De Grand Prix stoot grote hoeveelheden stikstof uit die het omringende Natura 2000-gebied Kennemerduinen beschadigen”, stelt milieuactivist Johan Vollenbroek namens Mobilisation for the Environment. “De bestaande vergunning is op drijfzand gebaseerd. Die is afgeleid van een eerdere vergunning, die al in 2006 blijkt vervallen.” Dat leidt op sociale media tot positieve, maar ook boze reacties. Ook vanuit Sliedrecht’.
Tekst gaat verder onder tweet.
Hey Johan Volle broek, ik vind jou een ontzettende pislul, vroeger vaak gepest, om vervolgens nu zelf wraak te nemen. Met je stikstof, wat denk je wat bomen nodig hebben om zuurstof te maken?#DutchGP2020 #Zandvoort
— Robin ???????????????? (@robinvdherik) September 24, 2019
De gemeente Sliedrecht is dinsdag 24 september 2019 een reactie gevraagd. “Waar het om gaat in deze kwestie is dat de Nederlandse overheid zichzelf niet houdt aan het eigen beleid. Johan Vollenbroek heeft gebruik gemaakt van het democratische recht het beleid van de overheid te laten toetsen door de Raad van State. De Raad van State heeft geconcludeerd dat de overheid niet aan het eigen beleid voldoet. De gemeente Sliedrecht heeft een goede relatie met Johan Vollenbroek en die zal niet veranderen, omdat hij het Nederlandse stikstofbeleid heeft laten toetsen bij de Raad van State”, reageert dinsdagmorgen woordvoerder Ferdinand Koppejan van de gemeente Sliedrecht.
Wat een held, Johan Vollenbroek. Legt door kunde en doorzetten het kabinet, rijks provincie, gemeentebesturen in hun hemd. Het zijn niet de bouwers of boeren die het laten afweten maar de bestuurders die jarenlang alles op milieugebied voor zich uitgeschoven hebben.
Zowel met mil. vergunningen Pfas en stikstof. Nu zijn dezelfde organen weer te week om het vuurwerk defenitief te stoppen. Ook dit is een zodanige grote vervuiling en aantasting van onze natuur en samenleving dat het direct verboden moet worden.
Aangepast, je hebt gelijk. Man en paard!
Wij, Stichting Werkgroep Derde Merwedehaven, weten dat de zogenoemde milieu-activist geen auto heeft, gebruik maakt van het openbaar vervoer
Wel gaat hij regelmatig met de ligfiets (geen elektrische) naar zijn afspraken, waarbij grote afstanden niet worden geschuwd
Mede door hem is ook de vuilstort gesloten.
En verder de reactie dat hij bij Chemours de boot heeft gemist is niet juist, omdat de vergunning op korte termijn moet worden aangepast.
Zijn we “mooi” mee.
Met Chemours heeft hij het laten liggen.
Eindelijk iemand die opkomt voor onze gezondheid en ons recht op frisse gezonde lucht.
Overigens is het niet Johan Vollenbroek MOB alleen die opkomt voor ons, maar een hele rits milieu groeperingen
En, deze groeperingen vragen alleen aan onze regering om de door hen en Europa gemaakte wetgeving na te leven
Verder lijkt mij dat de nieuwe milieu vergunning
van DUPONT / Chemours ook onder het stikstof besluit zal vallen
Dus hebben alle inwoners van deze regio profijt van een iets gezonder leefmilieu door deze uitspraak
Prima zaak dat deze mijnheer zich druk maakt om zaken die er toe doen. Verkeerd is verkeerd en regels zijn regels en dat moet gewoon boven water komen. Of het om de Grand Prix gaat of Chemours.. Aanpakken!! We hebben maar één wereld waar we op mogen leven en waar we zorg voor hebben te dragen!