‘Ik viste plastic en vuil uit het zwembad’

SLIEDRECHT – Een telefoontje naar bronbad ‘De Lockhorst’ op maandag 6 juli 2015 van Maria Stam uit Sliedrecht of er vrij gezwommen zou kunnen worden, werd positief beantwoord. En dus werden de zwemspullen gepakt om richting Sportlaan te gaan. 

Op Twitter uitte Maria Stam zich over wat ze aantrof. 

“De website vind ik altijd erg onoverzichtelijk dus ik wilde het zeker weten, voordat ik mijn dochter enthousiast zou maken. Er werd mij verteld dat we konden komen zwemmen. Het buitenbad zou de hele dag open zijn en het binnenbad vanaf een uur of 15.00 uur.

Vies
Bij aankomst schrok Maria Stam van wat ze aantrof. “Het hele zwembad lag vol met zand, er lag een terrasstoel ondersteboven in het water, vuilnisbakken lagen omver en het halve terras lag op zijn kant. In het bad dreven plastic bekertjes, snoeppapiertjes, heel veel blaadjes. Oké, kan gebeuren met zoveel bomen in de buurt en mijn dochter kwam op een gegeven moment aanlopen met een oordop die voorbij dreef. “Kijk mama, een snoepje!”

Anderhalf uur
De stoel heeft Maria Stam zelf maar uit het water getrokken en ze viste ook wat plastic en vuil uit het bad. “Maar daarvoor was ik natuurlijk niet in het zwembad.
Naar huis gaan was geen optie, want ik had al 9 euro betaald en mijn dochter had zich ontzettend verheugd op het zwemmen. Ik heb haar uiteindelijk dus anderhalf uur vermaakt tot we binnen konden gaan zwemmen, maar toen had ze er al niet zoveel zin meer in en ik ook niet”, zegt Stam teleurgesteld.

Reactie Optisport
Johan Kraaijeveld, teamleider van Optisport, zegt liever eerlijk te zijn over wat er is gebeurd. “Het is onze fout. Het is het weekend heel druk geweest. Bovendien staat het peuterbad naast een speeltoestel. Peuters lopen heen en weer, waardoor er veel zand in het water terechtkomt. Maandagochtend zouden we gaan schoonmaken. Maar daar kwamen andere werkzaamheden tussendoor. Mede door een verkeerde communicatie is het misgegaan. Morgen neemt mijn collega contact op met mevrouw Stam. “

3 gedachten over “‘Ik viste plastic en vuil uit het zwembad’”

 1. Nu snap ik ook het artikel in de krant over het bomvolle nieuwe zwembad in een naastgelegen gemeente.

 2. Hier zou algemeen wellicht Optisport Nederland op aangesproken kunnen worden. Per slot van rekening is het ook een negatieve uitstraling voor hen.

 3. Teleurstellend hoe het zwembad in het hoogseizoen erbij ligt.
  De laatste tijd ontvangen wij als fractie meerdere klachten over gesloten voorzieningen en achterstallig onderhoud van het bronbad.
  Tijdens de kadernota vorige maand heb ik in relatie tot de voorgenomen bezuiniging op het bronbad, twintig jaar geleden onze trots, hier nog vragen over gesteld.

  Volgens wethouder Visser valt het allemaal wel mee. En wordt de bezuiniging gecompenseerd door de energiebesparingen die met het onderhoud worden gerealiseerd.

  Laat onverlet dat dit de exploitatie niet ten goede komt en een blamage is voor de betalende bezoeker die gebruikmaking van de voorgespiegelde voorzieningen verwacht. Terecht.

  Het is al weer twee jaar geleden dat ik, als persiflage op de vakantieman, aan de bel trok over de werkzaamheden en sluitingen van het bad gedurende de zomervakantie. Radio Rijnmond heeft daar toen nog aandacht aan besteed. Het zou van korte duur zijn.

  Nu twee jaar later is de exploitatie nog steeds een drama. En straks kunnen we ons weer buigen over een financieel debacle als de bezoekersaantallen gedaald zijn.

  Ik wil bij deze elke bronbad bezoeker vragen zijn of haar klachten direct bij de verantwoordelijke wethouder te melden.

  Anton van Rees
  Fractievoorzitter PvdA Sliedrecht

Plaats een reactie

*=Verplicht veld