3e Wereldlichtjesdag in het Baggerdorp

SLIEDRECHT – Precies over een maand is het zover. Nabij de muziektent en het raadhuis aan het Dr. Langeveldplein wordt zondag 13 december 2015 de Sliedrechtse editie van Wereldlichtjesdag gehouden. Op de tweede zondag in december steken mensen over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen.

Het maakt niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind! Voor altijd in je hart en gedachten! (Foto Wereldlichtjesdag Sliedrecht)

De wereld wordt letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet. Iedereen is welkom vanaf 18.45 uur, de grote kaars wordt om 19.00 uur ontstoken. 

Wensboom
Enkele mensen zullen een stukje tekst of een gedicht voordragen en er zal live muziek aanwezig zijn van Crescendo en Gebr. De Bruin, zang en gitaar. Het Kompas-journalist en zangeres Caroline Voorbergen (bekend als ze optreedt als Carolina de Holanda-red.) zingt het lied Precious Child. Honderden kaarsjes worden aangestoken. Van 7 tot 14 december is er gelegenheid om een wens in de een speciale boom te hangen. Deze wensboom zal op de avond zelf ook bij het raadhuis staan. Het is het derde achtereenvolgende jaar dat deze herdenking wordt georganiseerd door Wereldlichtjesdag Sliedrecht i.s.m. Sliedrecht Bruist. Na afloop is er gelegenheid om in het raadhuis iets te drinken. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld