Wonen naast ‘U nadert hoogspanning’

SLIEDRECHT – Wonen pal naast de elektriciteitsmasten. Dat overkomt de bewoners van het appartementencomplex Best B’West, 48 woningen in Sliedrecht-West. De voorkant is alleen toegankelijk voor een bus en daar lopen de hoogspanningsdraden.

Een waarschuwingsbordje hangt aan een lantaarnpaal enkele meters van het appartementencomplex. (Foto Martin Dekker)

Het appartementencomplex staat nabij treinstation Baanhoek, naast de Boazkerk en de Akker, Rank.

Gezondheid
De masten met bedrading lopen door naar de Benedenveer, waar woningen / bedrijfsruimten met een sporthal staan gepland. Het RIVM stelt eisen op welke afstand dit is toegestaan. “Op de foto is te zien dat er op ongeveer op 2 meter afstand waarschuwingbordjes staan, daarom vraag ik me af hoe gezond het is om daar te wonen en waarom is er toen besloten, om zo dicht bij die hoogspanninglijnen te bouwen en straks ook in de nieuwe wijk Benedenveer”, zegt Martin Dekker uit Sliedrecht. Hij is verbaasd en stuurde meerdere foto’s naar Sliedrecht24. 

1 gedachte over “Wonen naast ‘U nadert hoogspanning’”

  1. Twintig jaar geleden werd aanbevolen niet bij of onder hoogspanningsdraden te gaan wonen. Het werd gezien als mogelijk ziekteverwekkend. Later vond de regering stikstof beperking uit. Een uitvinding want de gassen om ons heen bevatten ongeveer 76 procent stikstof, 22procent zuurstof en nog 2 procent andere gassen . Juist stikstof Jaja. Levensgevaarlijk. Daarom is er ook zo weinig van……

Plaats een reactie

*=Verplicht veld