’30-kilometerwegen inrichten als 30-kilometerwegen’

SLIEDRECHT – Wel rekening houden met hulpdiensten, maar 30-kilometer wegen inrichten als 30 kilometer weten. Het stond al in het coalitieakkoord, maar wordt door het college van B & W woensdag 15 augustus 2018 nog een bevestigd na vragen (van eind juli 2018) van raadslid Hetty Advokaat (PRO Sliedrecht) over verkeersveiligheid in het dorp.

In het verleden bleek dat niet iedereen het eens is met 30-km wegen. (Archieffoto via Simone de Mooij)

“Wij sluiten hierbij aan op reguliere onderhoudsplanningen en herstructureringen en bij de herinrichting houden wij rekening met onze hulpdiensten. In het college uitvoeringsprogramma (CUp) zal deze ambitie verder geconcretiseerd worden”, schrijft het college.

Het college ontving van de brandweer informatie over het effect van snelheidsremmende maatregelen op de aanrijdtijden van de brandweer. “De brandweer maakt zich met name zorgen over de gevolgen van snelheidsremmende maatregelen op het halen van de wettelijke aanrijdtijden. Dit speelt met name op hun belangrijkste uitvalsroutes, zoals de Middeldiepstraat, P.C. Hooftlaan en de Lijsterweg. Ter onderbouwing heeft de brandweer de nodige technische informatie aangeleverd. Bij de uitwerking van het CUP wordt rekening gehouden met deze informatie”, schrijft het college in de beantwoording.

Politie
Het college zegt verder dat het bereid is om met de politie in gesprek te gaan over de verkeersveiligheid en snelheid op de wegen in Sliedrecht. College: “In dit gesprek zullen wij de mogelijkheden verkennen en bespreken welke maatregelen er aanvullend nodig zijn. Hierbij moet opgemerkt worden dat de capaciteit van de politie en het OM beperkt is.” De politie / Openbaar Ministerie heeft er volgens het college voor gekozen om deze capaciteit zo veel mogelijk in te zetten op de top 10 van verkeersonveilige wegen in de politieregio Zuid-Holland-zuid. Sliedrecht komt niet voor in deze top 10.

2 gedachten over “’30-kilometerwegen inrichten als 30-kilometerwegen’”

  1. Wij wonen aan de 30 km zone in de Rembrandtlaan, maar er wordt gescheurd!
    Niet normaal meer. Bovendien geven de verkeersdrempels geluidsoverlast bijv lading in n aanhanger wordt compleet gelanceerd.
    Gemeente doet er niets mee Het heeft echt geen enkel nut.

  2. Dat klopt dat Sliedrecht niet voor komt in deze top 10.
    Er wordt toch nergens op gecontroleerd.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld