Deelwebsite actief voor het Baggerdorp

SLIEDRECHT – Veilig en vertrouwd spullen, klusjes, hulp, gereedschap en nog veel meer van elkaar te lenen of te huren. Dat kan vanaf nu op de lokale website Sliedrechtdeelt.nl, een initiatief van de stichting HeelNederlandDeelt.

“Wij zien dat onderling lenen, ruilen of huren met name op lokaal niveau plaats vindt. Daarom krijgen gebruikers via een eigen gemeentelijk deelplatform, zoals SliedrechtDeelt.nl, toegang tot de deeleconomie”, zegt Kim Tjoa, één van de initiatiefnemers van HeelNederlandDeelt.

SliedrechtDeelt is een dochterinitiatief van de social enterprise, die zich als doel heeft gesteld om de deeleconomie in heel Nederland verder te bevorderen door deze voor iedereen en overal toegankelijk te maken.

Intentie
SliedrechtDeelt verbindt inwoners, maatschappelijke initiatieven, bedrijven, sportclubs, scholen, verenigingen, stichtingen en buurtinitiatieven in de gemeente. “We willen deze verbinding onder andere bereiken via het sluiten van een zogenaamde lokale ‘deeldeal’, waarin burgers, bedrijven, verenigingen en maatschappelijke initiatieven de intentie uitspreken actief met elkaar te gaan delen. Máár ook door deze partijen zichtbaar te maken in een online initiatievengids op de website, waar in samenwerking met KrachtinNL de maatschappelijke waarde van deze initiatieven zichtbaar wordt”, aldus Laury Zwart, mede-initiatiefnemer van HeelNederlandDeelt.

Account
Iedereen kan op SliedrechtDeelt.nl een gratis account aanmaken en direct beginnen met het uitlenen, verhuren, ruilen of weggeven van bijvoorbeeld de ladder, de barbecue, een boot, een partytent, een aanhangwagen, fiets of auto die op dat moment stil staat. Zo kunt u een zakcentje bijverdienen of juist geld besparen met spullen die anders niet gebruikt zouden worden. “Daarnaast kunnen buurtbewoners elkaar via de lokale deelwebsite beter leren kennen en helpen met een tuinklus, het doen van boodschappen, schilderwerk of andere klussen en zorgtaken. Zo versterkt het delen van allerlei zaken de lokale economie, draagt het bij aan een duurzamer milieu en bevordert het de sociale cohesie en verbindingen in de buurt.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld